Το ταξίδι μας

...έτσι ξεκίνησαν όλα

Η εταιρεία Λ. Αντωνίου Homemade Pastries, γνωστή ως Lydia’s είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από την Λυδία Αντωνίου το 1985. Η ιστορία της ξεκίνησε περίπου δύο χρόνια νωρίτερα, όταν από την κουζίνα του σπιτιού της, ξεκίνησε να φτιάχνει birthday tall cakes, τις κλασικές δηλαδη αμερικάνικες τούρτες γενεθλίων με σχέδια και διακόσμηση απο πολύχρωμη βουτυρόκρεμα αποκλειστικά για φίλους. Από στόμα σε στόμα η φήμη των πανέμορφων αλλά και πεντανόστιμων cakes έφτασε στα αυτιά του Γεράσιμου Βασιλόπουλου, του ιδρυτή της γνωστής αλυσίδας super market ΑΒ Βασιλόπουλος. Ενθουσιασμένος από την πρωτοτυπία τους, της προσφέρει μια μόνιμη θέση για τις τούρτες της, στο ζαχαροπλαστείο του μεγαλύτερου τότε καταστήματός του, στον Φάρο του Ψυχικού. Η αποδοχή από τον κόσμο ήταν ενθουσιώδης και κάπως έτσι ξεκινά δειλα-δειλά η ιστορία της.

1986

H Λυδία Αντωνίου μετακινήθηκε από την οικιακή κουζίνα στο πρώτο της εργαστήριο, στο Κάτω Χαλάνδρι. Λόγω του διαφορετικού κλάδου σπουδών της, αποφασίζει να προσκαλέσει Αμερικανούς master bakers οι οποίοι θα μείνουν στην Ελλάδα και θα την εκπαιδεύσουν στα μυστικά των γεύσεων του κλασικού αμερικανικού πρωινού. Τότε, ξεκινά και η παραγωγή των δανέζικων γλυκών (Danish Pastries) και του θρυλικού Coffee Ring.

1987

Τα προϊόντα της βρίσκονται πλέον στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος, του Σκλαβενίτη και του Θανόπουλου, ενώ τα Danish Pastries, τα cheesecakes και τα κλασικά αμερικάνικα Bagels κοσμούν τα πρωινά του Ξενοδοχείου Hilton και της Μεγάλης Βρετανίας.

1988

Η εταιρεία αποκτά το πρώτο της κατάστημα λιανικής στο νεόκτιστο τότε Agora Center, στην Λεωφόρο Κηφισίας.

1990

Στην εταιρεία ανατίθεται η ολική προϊοντική κάλυψη του ζαχαροπλαστείου, shop in a shop στο καινούριο MEGA AB Βασιλόπουλος στο Ελληνικό, βραβευμένο εκείνη την χρονιά, ως το πιο ολοκληρωμένο super market στην Ευρώπη.

1991

 Ξεκινά η παραγωγή των Brioche. Αυτό το υπέροχο γαλλικό ψωμάκι βρίσκεται πλέον στα ράφια των μεγαλύτερων καταστημάτων της Αθήνας.

1996

Η εταιρεία μεταφέρεται σε μεγαλύτερο κτίριο, για να μπορέσει να στεγάσει τις νέες δραστηριότητες Foodservice που έχει αναλάβει με πελάτες όπως, η Pizza Hut, τα KFC, η Γρηγόρης Μικρογεύματα και η αλυσίδα Flocafe.

1998

Η Δανάη και ο Αντώνης Αντωνίου ώς δεύτερη γενιά της οικογένειας αρχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στην διοίκηση της επιχείρησης.

2003

Τα Starbucks ανοίγουν στην Ελλάδα. Η Lydia’s, η μοναδική εταιρεία που εγκρίθηκε απο την διεθνή διοίκηση της εταιρείας, γίνεται η αποκλειστική προμηθεύτρια για τις βιτρίνες των Starbucks, απο σφολιατοειδή και sandwich μέχρι muffins, cakes και cheesecakes.
Η εταιρεία μεταφέρεται στο ιδιόκτητο πλέον τετραόροφο κτίριο στην Ραφήνα, Αττικής, όπου στεγάζει τις δραστηριότητές της μέχρι και σήμερα.

2005

Τα προϊόντα της εξάγονται στα Βαλκάνια και στην Κύπρο.

2008

Ξεκινά η παραγωγή των αρτοσκευασμάτων με ελαιόλαδο. Είναι η πρώτη φορά που ψωμί του τόστ παράγεται μαζικά με ελαιόλαδο και μικρή διάρκεια ζωής.

2012

Μετά από προτροπή πελατών της, η εταιρεία ξεκινά την παραγωγή αρτοσκευασμάτων και brioche για την αγορά της μαζικής εστίασης

2015

Αποφασίζεται η παραγωγή αρτοσκευασμάτων Gluten Free. Η Lydia’s γίνεται η πρώτη εταιρεία της οποίας η παραγωγική διαδικασία πιστοποιείται με τα αυστηρά κριτήρια του Αγγλικού οργανισμού κοιλιοκάκης

2020

Αυτή η χρονιά θα είναι πάντα σημείο αναφοράς στην ιστορία μας. Παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες, δεθήκαμε ακόμα περισσότερο ως ομάδα και καταφέραμε να δουλέψουμε και να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, με δύναμη, υπομονή και επιμονή. Στην Lydia's, προτεραιότητα έχουν και πάντα θα έχουν οι άνθρωποί της.

Ώς παραγωγός εταιρεία με πολλές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες, έχει δημιουργήσει περισσότερα απο 3.000 διαφορετικά είδη προϊόντων και παραλλαγών για τους πελάτες της στο πέρασμα των χρόνων. Βρισκόμενη συνήθως πίσω απο τα φώτα της βιομηχανικής δημοσιότητας, και αφήνοντας τα προϊόντα της να “μιλήσουν” για την ίδια, η Lydia's εργάζεται επι 35 χρόνια με γνώμονα την πλήρη ικανοποίηση των πελατών της.
Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη Ραφήνα όπου απασχολεί 40 εργαζόμενους. Στο ιδιόκτητο κτίριο συνολικής έκτασης 2000τ.μ. στεγάζεται η παραγωγή της ενώ στο περιβάλλον κτήμα των 5 στρεμμάτων καλλιεργούνται οπωροφόρα δέντρα, οι καρποί των οποίων χρησιμοποιούνται καθημερινά στην παραγωγή της.
Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με το ISO FSSC22000 και οι εγκαταστάσεις της πιστοποιούνται ετησίως απο ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές των διεθνών πελατών της.
Ακόμα και αν δεν μας γνωρίζατε μέχρι σήμερα, με εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα να παράγονται εβδομαδιαίως, είναι πολύ πιθανό να έχετε δοκιμάσει ήδη τα προϊόντα μας σε κάποιον από τους εκλεκτούς πελάτες μας ανά την Ελλάδα.